Milföy Hamurundan Pide

4-6 Kişilik

Tarif

Zorluk: orta
Hazırlık süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

12 yaprak Lezzethane milföy hamuru
3 çorba kaşığı Destan susam
1 Bili Bili yumurta
Su

Otlu, Peynirli Pide Porsiyon maliyeti (1 pide): 3,75 TL

İki adet pide için:
15 dal maydanoz 
3 dal taze soğan
1 parça Dost süzme peynir
2 avuç rendelenmiş Binvezir kaşar
1 tatlı kaşığı nane
1 Bili Bili yumurta beyazı
1 çay kaşığı Destan pul biber

Pastırmalı, Porsiyon maliyeti (1 pide): 3,40 TL

2 pide için:
4 dilim Emin pastırma,
2 avuç rendelenmiş Binvezir kaşar
1 yeşil biber
4 adet kiraz domates

Kavurmalı, Porsiyon maliyeti (1 pide): 3,55 TL

2 pide için:
2 dolu çorba kaşığı Emin dana kavurma
2 avuç rendelenmiş Binvezir kaşar
Yarım kapya biber

• Bir pide için milföy hamurunu buzluktan çıkarıp 15 dakika yumuşaması için oda sıcaklığında bekletin. Bekletirken milföyleri birbirinden ayırmayın. Uzun ince olarak her iki milföyden 1 pide yapacaksınız.
• Yumuşayan hamurun birini unlanmış tezgâhın üzerine yerleştirip merdane ile uzun ince açın.
• Çatal ile hamura delikler açıp yarım avuç rendelenmiş kaşarı ortasına yerleştirin.
• Uçları birleşecek şekilde kenarlarından kapatıp bir parça su karıştırdığınız 1 yumurtanın sarısı pidenin kenarlarına sürün.
• Üzerine 3 çorba kaşığı susamdan gezdirip 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
• Fırından çıkardığınız yarı pişmiş bu hamur diğer pideler için bir yatak olacak.
• Otlu ve peynirli pide için, 1 yumurta beyazı, doğranmış 15 dal maydanozu, 3 dal taze soğanı, 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, 1 parça süzme peyniri, 1 avuç rende kaşarı ve 1 çay kaşığı pul biberi bir kâsede karıştırın.
• Fırından çıkmış kaşarlı hamurun üzerine harcı yayıp 200 derecelik fırında 10 dakika pişirince enfes pideniz hazır.
• Pastırmalı pide için, fırından çıkmış kaşarlı hamurun üzerine yarım avuç kaşar peynir, 2 dilim dana pastırma, ikiye kesilmiş 2 kiraz domates ve küçük küçük doğranmış yarım yeşil biberi üzerine yerleştirip 200 derecelik fırında 10 dakika pişirince pideniz hazır.
• Kavurmalı pide için, fırından çıkmış kaşarlı hamurun üzerine yarım avuç kaşar peynir, 1 dolu çorba kaşığı dana kavurma ve küçük küçük doğranmış çeyrek kapya biberi üzerine yerleştirip 200 derecelik fırında 10 dakika pişirince pideniz hazır.


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)