Balkabağı Tatlısı

8 - 10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 15 dakika

2 kg soyulmuş balkabağı
2.5 su bardak Şafak toz şeker (500gr)
5 karanfil
1 çubuk tarçın
2 avuç Simbat ceviz
5-6 çorba kaşığı Serel tahin
2 çorba kaşığı Kerem kaymak

• Soyulmuş, yeşil kısımları alınmış 2 kg balkabağını yaklaşık üç parmak kalınlığında doğrayın.
• Doğranmış kabakların üzerine 2,5 su bardağı şeker, 5 karanfil ve 1 çubuk tarçını ilave edin.
• Üzerini yağlı kâğıt ile kapatın ve en az 3 saat kabakların sularını salması için bekletin.
• Sularını salan kabakları 160 derecelik fırında ağzı kapalı şekilde 50 dakika pişirin. • Ardından üzerini açıp fırını 230 dereceye ızgara moduna alın ve 15 dakika güzelce renk alıncaya kadar pişirince servise hazır.
• Tahin, kaymak ve ceviz ile servis edin. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)