KAPAT
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Bim Anlayışı
Bim Hediye Kartı
Akıllı Alışveriş
Basın Odası
Basın Bültenleri
Kamuoyu Açıklamaları
Basında BİM
Görseller
PR Kontakları
Reklam Filmleri
Kalite Güvencesi
Bize Ulaşın
Bim'de Kariyer
Hızlı Başvuru
Kiralık Yeriniz mi Var?
Bim'e Özel Markalar
Mağazalar
Ticaret Sicil Bilgileri
Ortaklık Yapısı
Kurumsal Yönetim
Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu Komiteleri
Üst Yönetim
Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporları
Ana Sözleşme
Politikalar
Bağımsız Denetçi
Finansal ve Operasyonel Veriler
Dönemsel Finansal Sonuçlar
Faaliyet Raporları
Yatırımcı Sunumları
Finansal Takvim
Genel Kurul Bilgileri
Özel Durum Açıklamaları
Yatırımcı İlişkileri İrtibat
Yatırımcı İlişkileri
Gizlilik ve Güvenlik
Bilgi Toplumu Hizmetleri
BİM Mısır
BİM Fas
Hakkımızda
|
BİM’de Kariyer
|
Yatırımcı İlişkileri
|
S.S.S
TR
|
EN
ARA
Ürünler
AKTÜEL ÜRÜNLER
İNDİRİM
UYGULAMAYA ÖZEL
SEVİNDİREN FIRSATLAR
MOTOSİKLET
ISITICI
11 Aralık Çarşamba
18-24 Aralık
BİM Mobil Uygulama
19-22 Aralık
01-31 Aralık
01-31 Aralık
10 Aralık Salı
13 Aralık Cuma
17 Aralık Salı
18 Aralık Çarşamba
20 Aralık Cuma
24 Aralık Salı
27 Aralık Cuma
BİM’e
Özel
Afişler
Aktüel
İndirim
Meyve Sebze
11 Aralık Çarşamba
01-31 Aralık
Meyve-Sebze
10 Aralık Salı
18-24 Aralık
13 Aralık Cuma
19-22 Aralık
18 Aralık Çarşamba
17 Aralık Salı
20 Aralık Cuma
24 Aralık Salı
27 Aralık Cuma
Tarifler
Mağazalar
İletişim
Müşteri İletişim Formu
Kiralık Yeriniz mi Var?
İş Başvuru Formu
Tedarikçiniz Olmak İstiyorum
Tavuklu Yemek Tarifleri
Zeytinyağlılar
Börekler
Makarnalar
Çorbalar
Altın Süt ile Yapılan Tarifler
Pratik Kolay Atıştırmalıklar
Restoran Yemekleri
Ana Yemekler
Salatalar
Tatlı Tarifleri
Ramazan Tarifleri
Etli Yemek Tarifleri
Bütün Tavuk ve Kestaneli Pilav
Paylaş
6-8 Kişilik
Tarif
Hazırlık süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 1 saat 20 dakika İç pilav için, 3 su bardağı Efsane baldo pirinç 3 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı Pervin tereyağı 1 soğan 1 su bardağı Simbat kuru üzüm 400 gr kestane 1 silme tatlı kaşığı Destan tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı Destan karabiber 1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuz 12 dal dereotu 10 dal maydanoz 4,5 su bardağı bardak su Tavuk için 2 çorba kaşığı Pervin tereyağı 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı Destan pul biber 1 tatlı kaşığı Destan kekik 1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuz 1 limon • İç pilav için, 3 su bardağı baldo pirinci orta boy bir kâsede üzerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 15-20 dakika ıslatın. • 1 su bardağı kuru üzümü sıcak suda bekletin. • Geniş bir pilav tenceresine 3 çorba kaşığı ay çiçek yağı ve 3 çorba kaşığı tereyağı ekleyip ısıtın. • Isınan yağa küçük küp doğranmış 1 soğanı ekleyip kavurun. • Ardından pirinci süzüp tencereye ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. • 1 silme tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. • Sıcak suda beklemiş kuru üzüm ve közlenmiş 400 gr kestaneyi ekleyin. • Üzerine 4,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve 15-20 dakika pişirin. • Pilav piştikten sonra yaklaşık 30 dakika dinlendirip soğutun. • Soğuyan pilava ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip güzelce karıştırın. • Tavuğun tereyağlı sosu için, 2 çorba kaşığı tereyağına 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. • Bütün tavuğun dışına tavuk tadını biraz azaltmak ve temizlemek için yarım limonu dışına sürün. • Tavuğun deri ile eti arasını parmaklarınızla açıp genişletin ve hazırladığınız tereyağını deri ile eti arasına yerleştirin. • Ardından pilavın bir kısmını tavuğun içerisine doldurun. • Tavuğun kanatlarını, butlarını ve alt kısmını kürdanlarla tutturun. • Tavuğu fırın telinin üzerine yerleştirin ve 180 derece alt üst fanlı çalışan fırında 80 dakika pişirin. • Tavuk pişince büyük bir servis tabağına iç pilavı ve bütün tavuğu yerleştirin. Afiyet olsun!
X
Paylaşmak için
0
ürün eklediniz.(Toplam
0
ürün)