Bütün Tavuk ve Kestaneli Pilav

6-8 Kişilik

Tarif

Hazırlık süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 1 saat 20 dakika İç pilav için, 3 su bardağı Efsane baldo pirinç 3 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı Pervin tereyağı 1 soğan 1 su bardağı Simbat kuru üzüm 400 gr kestane 1 silme tatlı kaşığı Destan tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı Destan karabiber 1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuz 12 dal dereotu 10 dal maydanoz 4,5 su bardağı bardak su Tavuk için 2 çorba kaşığı Pervin tereyağı 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı Destan pul biber 1 tatlı kaşığı Destan kekik 1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuz 1 limon • İç pilav için, 3 su bardağı baldo pirinci orta boy bir kâsede üzerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 15-20 dakika ıslatın. • 1 su bardağı kuru üzümü sıcak suda bekletin. • Geniş bir pilav tenceresine 3 çorba kaşığı ay çiçek yağı ve 3 çorba kaşığı tereyağı ekleyip ısıtın. • Isınan yağa küçük küp doğranmış 1 soğanı ekleyip kavurun. • Ardından pirinci süzüp tencereye ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. • 1 silme tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. • Sıcak suda beklemiş kuru üzüm ve közlenmiş 400 gr kestaneyi ekleyin. • Üzerine 4,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve 15-20 dakika pişirin. • Pilav piştikten sonra yaklaşık 30 dakika dinlendirip soğutun. • Soğuyan pilava ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip güzelce karıştırın. • Tavuğun tereyağlı sosu için, 2 çorba kaşığı tereyağına 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. • Bütün tavuğun dışına tavuk tadını biraz azaltmak ve temizlemek için yarım limonu dışına sürün. • Tavuğun deri ile eti arasını parmaklarınızla açıp genişletin ve hazırladığınız tereyağını deri ile eti arasına yerleştirin. • Ardından pilavın bir kısmını tavuğun içerisine doldurun. • Tavuğun kanatlarını, butlarını ve alt kısmını kürdanlarla tutturun. • Tavuğu fırın telinin üzerine yerleştirin ve 180 derece alt üst fanlı çalışan fırında 80 dakika pişirin. • Tavuk pişince büyük bir servis tabağına iç pilavı ve bütün tavuğu yerleştirin. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)