Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi :30 dakika
Köfte için;
1 Bili Bili yumurta
1 soğan
400 gr Emin dana kıyma
4 çorba kaşığı (80 gr) Ekmecik galeta unu
1 dolu çay kaşığı Rafine sofra tuzu
½ çay kaşığı Destan karabiber
1 tatlı kaşığı Destan kimyon
1 tatlı kaşığı Destan toz tatlı biber
7 dal maydanoz
1 kavanoz Yurdum garnitür
Patates Püresi için;
3 orta boy patates
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 silme tatlı kaşığı Rafine sofra tuzu
1 su bardağı Dost süt
1 su bardağı Binvezir rende kaşar
Sosu için;
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Rafine sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Destan kekik
1 su bardağı su
• Patates püresi için 3 orta boy patatesin kabuklarını soyup iri küpler şeklinde doğrayın.
• Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Ardından süzüp patatesleri ezici ya da çatal ile ezip üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 silme tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ekleyince püre hazır.
• Sosu için, 1 çorba kaşığı domates salçasına 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip salça açılıncaya kadar karıştırın.
• Hasanpaşa köftenin köftesi için 400 gr kıymaya 4 çorba kaşığı galeta unu, 1 rendelenmiş soğan, ince kıyılmış 7 dal maydanoz, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber ekleyin.
• Tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar yoğurun.
• Ardından 80 gr bezelere porsiyonlayın.
• Bir fırın tepsisine köfteleri yerleştirin ve su bardağının dibi ile köftelere çukur açın.
• Çukurların içerisine 1 kavanoz garnitürü paylaştırın.
• Köftelerin üzerine domates sosu gezdirin ve patates püresinden yerleştirin.
• Pürelerin üzerini düzleyin ve 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
• Son olarak ince kıyılmış maydanoz serpin ve servis edin. Afiyet olsun!